Gezonde Blog

Je gezondheid en lichaam voorop

body

Een tandartsverzekering afsluiten of zelf betalen?

tandpastaVorig jaar had bijna de helft van de Nederlanders geen tandarts verzekering. Het is dus iets wat velen of niet kunnen betalen, of niet nodig vinden. Maar is het nou echt nodig? Wat staat je te wachten als je geen aanvullende verzekering voor je tanden afsluit?

Geen verzekering, maar ook geen gebitsproblemen

Als je jong bent en een goed gebit hebt, zul eigenlijk alleen bij de tandarts komen voor controle. Je komt dan eigenlijk goedkoper uit als je geen verzekering afsluit. Het is dan wel aan te raden om een spaarpot te maken voor onvoorziene kosten.

Geen verzekering, en ook gebitsproblemen

Helaas moet je dan alles uit eigen zak betalen. Afhangend van hoeveel geld je hebt hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn, maar voor degenen met een modaal of laag inkomen is dit niet te doen. Dus hier het advies om zeker te verzekeren. Ga uiteraard regelmatig op controle bij de tandarts.

Verzekerd, zonder gebitsproblemen

Zoals eerder gezegd ben je in dit geval duurder uit, maar het is niet voor niks. Als je een ongeluk hebt, bijvoorbeeld een valpartij met de fiets, en je hebt wel zorg nodig, dan is dit gedekt! Beter het zeker voor het onzekere nemen.

Verzekerd, regelmatig tandzorg nodig

Dan maak je ten volle gebruik van je verzekering. Kijk wel goed in de voorwaarden van je aanvullende verzekering. Er zijn namelijk kosten die volledig vergoed worden en kosten die maar gedeeltelijk vergoed worden. Je wilt natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Diverse tandartsen kunnen uw gebit voor u controleren.

Conclusie, wat is beter?

Verzekerd zijn is precies wat het zegt: de zekerheid hebben dat als je kosten maakt voor medische verzorging van je gebit, deze (gedeeltelijk) gedekt zijn of terug betaald worden. Het is uiteindelijk eigen keus.

Share