Gezonde Blog

Je gezondheid en lichaam voorop

body

Je concentratie verbeteren op school of werk

Op school of werk is concentratie enorm belangrijk. Het bepaald namelijk hoe effectief we kunnen werken en studeren en hoeveel we in een korte tijd gedaan kunnen krijgen.

concentratieAls je dus in staat bent om je concentratie te verbeteren dan kan je sneller klaar zijn met het werk dat gedaan moet worden. Ook zullen er tijdens het werk minder ongelukken gebeuren.

Je hebt immers optimale focus en dit zorgt ervoor dat je niet of nauwelijks fouten zult maken. Dat is natuurlijk ook handig wanneer je jezelf moet concentreren voor een belangrijk examen op school. Het zou zonde zijn als je tijdens een examen door onnodige fouten als gevolg van concentratieverlies een lager eindcijfer haalt dan je graag zou willen. Er zijn ook supplementen beschikbaar, waarmee je een betere concentratie kunt krijgen. Je zou LTO3 bestellen kunnen overwegen.

Overzicht en focus houden

Om een goede concentratie vast te kunnen houden is overzicht en focus noodzakelijk. Beide dingen zijn aan elkaar verbonden. Als je namelijk zorgt dat je een goed overzicht hebt van taken die je moet doen dan zal je hierdoor een betere focus hebben.

Als je een project voor school of werk moet afronden dan kan je dit opdelen in kleinere taken. Door deze op papier te zetten in de volgorde dat ze afgewerkt moeten worden krijg je een goed overzicht van alles dat gedaan moet worden. Je zal hierdoor ook gefocust kunnen blijven op het afronden van iedere afzonderlijke taak. Bij elke afronding krijg je een gevoel van voldoening en dat zal ervoor zorgen dat je de focus goed kunt blijven vasthouden.

Share