Gezonde Blog

Je gezondheid en lichaam voorop

body

Pijn in de gewrichten hebben

Ontzettend veel mensen lopen tegenwoordig met pijn in de gewrichten rond. Door deze pijn kunnen de personen moeilijk bewegen en dit is van grote invloed op de kwaliteit van hun leven.

Niet vrijelijk kunnen bewegen zonder pijn te hebben is zeer moeilijk om te accepteren. Ironisch gezien zal het gebrek aan bewegen ook vaak leiden tot het verergeren van de gewrichtsklachten. De toename in het aantal mensen dat pijn in de gewrichten heeft is namelijk ook meestal een direct gevolg van onze veranderde levenswijze.

Steeds vaker doen we werk waarbij we de gehele dag in dezelfde houding zitten en dezelfde handelingen verrichten. Dit is mede een oorzaak van pijn in gewrichten. Voor verlichting van de pijn kan men Vrij van Pijn overwegen. Meer informatie over de pijnbestrijding behandeling is op de website te vinden.

Chronische gewrichtspijn

De pijn in gewrichten is helemaal vervelend wanneer er sprake is van chronische gewrichtspijn. Dit wil zeggen dat de pijn constant aanhoudt over een lange periode. Zo zijn er bijvoorbeeld miljoenen mensen in Nederland die aan artrose en reuma lijden.

Deze ziektes gaan gepaard met pijnlijke gewrichten. De botten die het gewricht vormen bewegen in dat geval niet meer soepel over elkaar. Vaak is het ook niet mogelijk om nog van deze pijn af te komen. De mensen die pijn in de gewrichten hebben moeten hier dan mee leren leven.

Zij kunnen medicijnen pakken om de pijn te verlichten, maar hier moet ook voorzichtig mee omgegaan worden. Medicijnen kunnen namelijk ook allerlei bijwerkingen hebben als deze lange tijd en overmatig worden gebruikt.

Voorkomen en genezen

Voordat je last hebt van gewrichtspijn waar je niet meer vanaf kunt komen is het goed om te weten wat je kunt doen om dit te voorkomen. De meeste aandoeningen kunnen voorkomen worden door voldoende te bewegen en ook de bewegingen zo divers mogelijk te maken.

Voor mensen die een eentonige baan hebben waarbij zij lange tijd in dezelfde houding zitten is dit helemaal belangrijk. Verder is het in het begin van de aandoening vaak nog een kans op genezen. Een goed advies voor mensen die pijn in de gewrichten hebben is snel de hulp van een fysiotherapeut opzoeken.

Als deze je weer snel aan het bewegen krijgt zonder pijn kan je weer voorkomen dat de klachten terugkomen.

Share