Gezonde Blog

Je gezondheid en lichaam voorop

body

Regelmatig last van de rug, een bezoekje aan de fysiotherapeut is geen slecht idee

Wanneer iemand last heeft van de rug, dan belemmerd dat vaak de hele dag. Iemand kan zich moeilijk concentreren op het werk en is vaak sneller geïrriteerd. Ook heeft de slaap er vaak onder de lijden. Soms gaat de rugpijn vanzelf weer over, maar in sommige gevallen blijft het dagen zo niet weken aanhouden. In bepaalde gevallen kan een pijnstillers helpen, maar dat is natuurlijk geen permanente oplossing. Een bezoek aan de fysio kan dan ook helpen.

Rug los maken en versterkende oefeningen

fysiotherapie bij rugklachtenWanneer iemand een afspraak maakt bij de fysio dan zal er in veel gevallen eerst naar de klachten worden geluisterd. Veel mensen in Nederland hebben lage rugklachten (in de onderrug), maar ook een deel van de mensen heeft juist last van de bovenrug, schouders of nek. Veel achter de computer zitten kan dit bijvoorbeeld veroorzaken. Bij de fysiotherapeut zal er worden geprobeerd om het gebied dat klachten geeft los te maken. Soms kan dit gedaan worden door een vorm van massage, maar soms ook door andere technieken.

De fysiotherapeut zal er daarnaast ook voor zorgen dat iemand oefeningen mee krijgt om de rug bijvoorbeeld te versterken. Als iemand bijvoorbeeld last heeft van de schouders, dan kunnen bepaalde oefeningen gedurende de dag ervoor zorgen dat de schouders soepel en los blijven. Deze oefeningen zullen altijd specifiek voor de klachten zijn waar iemand mee te maken krijgt. Tijdens een afspraak zullen deze oefeningen uiteraard ook worden voorgedaan, zodat men zeker weet dat het op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Inbegrepen in de zorgverzekering?

In het basispakket zitten er voor jongeren onder de 18 jaar een aantal behandelingen bij de fysiotherapeut in het basispakket. Veel verzekeraars bieden echter wel uitgebreide aanvullende verzekeringen aan waarbij diverse behandelingen vergoed worden. Dit verschilt uiteraard per verzekeraar.

Zoekt u ook een fysiotherapeut in de omgeving Zeist? Bezoek dan:

Fysie B.V.
Godfried van Seijstlaan 41
3703 BR Zeist

Share