Gezonde Blog

Je gezondheid en lichaam voorop

body

Schaamlipverkleining wordt weinig over gesproken

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die interesse hebben in plastische of cosmetische chirurgie. Misschien is de interesse erin niet groter geworden, maar wordt er gewoon meer over gesproken, dat kan natuurlijk ook. Ingrepen als een facelift, borstvergroting en het inbrengen van bijvoorbeeld fillers wordt wel een stuk meer en open over gesproken. Men vindt het helemaal niet meer zo vreemd als zoiets wordt uitgevoerd.

Het taboe lijkt wat minder te zijn geworden om er iets over te zeggen. Toch zijn er nog steeds ook wel ingrepen waar u mogelijk nog niet eens over gehoord heeft. De schaamlip verkleining is er bijvoorbeeld zo eentje. Een ingreep die tracht om grote schaamlippen (meestal de binnenste) kleiner te maken. Wanneer deze schaamlippen naar buiten komen, geeft dit vaak klachten. Bepaalde sporten kunnen bijvoorbeeld een stuk lastiger gedaan worden. En het zorgt dus dat de bewegingsvrijheid van de vrouw aanzienlijk wordt beperkt.

Klachten kunnen verminderen

Met het verkleinen van deze lippen kunnen de klachten worden weggenomen. Het is overigens wel altijd belangrijk om dergelijke klachten of problemen eerst bij de huisarts te melden, zodat dit vroegtijdig kan worden gesignaleerd en men kan worden doorverwezen naar specialisten met meer kennis en ervaring. Een huisarts kan een goede inschatting maken van de ernst van het probleem.

Dan er minder gesproken wordt over een dergelijke ingreep als de schaamlipverkleining is misschien ook niet zo heel erg vreemd. Het kan natuurlijk best zijn dat een vrouw met dergelijke problemen zich wat schaamt hiervoor.  Altijd is het belangrijk om de risico’s van een operatie duidelijk in beeld te hebben. Geen enkele operatie is zonder risico’s. Laat een arts of chirurg u dan ook altijd alles duidelijk uitleggen.

Share