Gezonde Blog

Je gezondheid en lichaam voorop

body

Wanneer zou je acupunctuur kunnen overwegen?

Acupunctuur wordt in Nederland gezien als een alternatieve geneeswijze. De zorgverzekeraars geven vaak de noemer natuurgeneeskunde aan de behandeling met naalden. De effectiviteit van acupunctuur wordt door de wetenschap nog als controversieel gezien. Om deze reden zullen veel mensen wanneer zij voor het eerst gezondheidsklachten ervaren niet meteen acupunctuur overwegen. In de meeste gevallen richten zij zich daarom eerst op de Westerse geneeskunde om van hun klachten af te komen. Het is echter wanneer na een lange tijd nog altijd geen genezing is gerealiseerd dat mensen alternatieve geneeswijzen als acupunctuur zouden kunnen overwegen. Zij kunnen misschien tot deze beslissing komen omdat zij verhalen horen van andere mensen die profijt hebben gehad bij de behandelingen.

Bewezen profijt bij gezondheidsklachten

Hoewel de effectiviteit van acupunctuur als controversieel wordt gezien, omdat er geen wetenschappelijk bewijs is van wat het aanbrengen van de naalden precies voor veranderingen in het lichaam zorgt, is het wel bewezen dat veel mensen profijt hebben bij het verminderen of genezen van hun gezondheidsklachten. Acupunctuur kan voor een zeer divers aantal gezondheidsklachten worden toegepast. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mensen die melden dat hun chronische pijnklachten drastisch minder zijn geworden of zelfs helemaal genezen zijn na enkele acupunctuurbehandelingen. Ook zijn er andere medische kwalen waarbij de geneeswijze een positief effect kan hebben. Volgens de Chinese geneeskunde is dit te verklaren door het feit dat alle kwalen in het lichaam worden veroorzaakt door het niet in balans zijn van energie. Een acupuncturist zal trachten om deze energiebalans weer te herstellen. Daarbij kan kristiaan van den bogaard hulp bieden.

Behandeling acupuncturist verzekering

Mensen die acupunctuur overwegen om eindelijk van hun klachten af te komen waar ze al zo lang last van hebben, willen natuurlijk ook graag weten of een behandeling van een acupuncturist vergoed wordt door hun verzekering. Gelukkig kunnen we melden dat bij de meeste zorgverzekeraars wel het geval is. In ieder geval zal meestal zeker een gedeelte van de kosten vergoed worden. Als je dus al lange tijd met gezondheidsklachten rondloopt en de schadelijk medicijnen die je neemt niet lijken te helpen, dan heb je eigenlijk niks te verliezen om ook eens een acupunctuurbehandeling te overwegen.

Share